Натрошени прозорци и паднали дървета в Бургас след бурния вятър, обявен е код „оранжев“

08:05, 22 ное 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Натрошени прозорци, паднали дървета и клони е предизвикал през изминалото денонощие бурният вятър в Бургас, съобщи за Topnovini.bg дежурният в Общината. По-сериозни инциденти няма.

Две големи дървета са паднали на влизане от София към Бургас и в района на стрелбище „Капчето“. Те са били отстранени. Ураганният вятър е строшил и прозорци край хотелите „България“ и „Приморец“. Екипи на общината към момента се опитват да изправят паднал стълб за осветление. В много от бургаските квартали има изпочупени клони.

Пристанището в Бургас е затворено за маневриране заради силния вятър.

За областта днес е обявен оранжев код бурен вятър, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Поривите на вятъра ще достигат близо 100 км в час. Максималните температури по Южното Черноморие ще са около 20°-23°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

При оранжев код за предупреждение гражданите трябва да бъдат готови са вземат предпазни мерки и да следят актуалните прогнози за времето. Могат да се очакват проблеми при дейности на открито. Хората трябва да бъдат в готовност незабавно да ги прекратят, ако смятат, че са застрашени.

Оранжев код е обявен в още 14 области на страната. Предупреждението е в сила за областите Монтана, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра,Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали.

В 11 други области е обявен жълт код за силен вятър. Бъдете изключително внимателни, има риск от наранявания от летящи предмети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама