Разградската библиотека домакинства на обучение на представители на НПО от региона

08:10, 22 ное 15 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград ще бъде домакин на обучение на представители на 15 нестопански организации от региона. Обучението ще се проведе от 23 до 25 ноември, съобщиха организаторите.

Сред темите на обучителните модули са разработване на проект; формиране и управление на бюджети; формулиране на общностни проблеми; съставяне на застъпническа цел и позиция; мотивация за даряване; методи за набиране на средства от индивидуални и корпоративни дарители; доброволчество и др.

Лектори на инициативата ще бъдат Людмила Атанасова и Елица Баракова от фондация "Помощ за благотворителността в България" и представител ПР агенция „Интелдей солушънс“.

Обучението е четвъртата дейност в рамките на 10-месечен проект  „Библиотеката – обединителен център на НПО сектора и общността в региона на Кърджали, Разград и Враца“, който цели развитието на регионалните библиотеки като обединителен и ресурсен център за местното гражданско общество, създаването на връзки между НПО и гражданите и предоставянето на платформа за колективни граждански действия по важни местни проблеми и въпроси.

Проектът „Библиотеката – обединителен център на НПО сектора и общността в региона на Кърджали, Разград и Враца“ се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. и се изпълнява от фондация „Глобални библиотеки – България“ в партньорство с Фондация "Помощ за благотворителността в България".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама