Антон Кутев: Проблемът на Европа е двойният морал

10:27, 22 ное 15 25 619 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Проблемът на Европа е двойният морал”, каза депутатът от БСП Антон Кутев в сутрешния блок на Нова ТВ във връзка с терористичните атаки миналата седмица в Париж. Той допълни, че се опитваме да покажем някаква толерантност с приемането на мигранти, но не сме толерантни към самите себе си. Според него мотивацията на терористите е не само религиозна, но и социална.

Води се война на предразсъдъците, каза от своя страна режисьорът Максим Генчев. Според него всичко тръгва от душата на човека. „Това е сблъсък на предразсъдъците на едната раси и комплексите на другата раса”, каза той.

Евредепутатът Ангел Джамбазки отбеляза, че терорът е само инструмент на налагане на определена идеология под формата на религия. Според него огромен ценностен проблем е, че западните общества са загубили чувството си на защита на отечество, дълг и родина. Той смята, че Европа трябва да направи организация на шиитите, кюрдите, алевитие, защото „те могат да воюват и трябва да бъдат подкрепени”.

„Големият проблем е оттук нататък какво ще правим”, каза Кутев. Европейските сили не трябва да влизат в сухопътна акция, защото ще настане война и ще насочим всички срещу себе си, подчерта той.

Относно къде се намира България в цялата военна картина, Генчев отбеляза, че българите сме абсолютно незабележими за терористите и „в момента никой не ни закача, а ние се закачаме с този и онзи”. Той даде пример с интервюто на президента Росен Плевнелиев, който обвини руския си колега Владимир Путин в хибридна война.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама