Нешка Робева посвети спектакъла си във В. Търново на 30-тата годишнина на ДКС „В. Левски”/снимки/

11:04, 22 ное 15 / Култура 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължава бляскавото юбилейно турне на трупата на Нешка Робева. Залата в  Дворец на културата и спорта ”Васил Левски” се оказа тясна за многобройните почитатели на емоционалните танци, още повече че за „болярския” град  събитието ознаменува два юбилея.

ДКС „В. Левски” празнува 30-годишен юбилей и с гордост може да се похвали, че заслужено е домакин на всички значими културни и спортни събития на града и региона. Привилегията Дворец за култура и спорт в България е оказана само на Варна през 1968 г. и на Велико Търново през 1985 година.

По повод юбилея във фоайето на Двореца на културтата и спорта бе подредена изложба на носии от всичките 7 фолклорни области на стрната. 

Интересен е фактът, че преди 30 години Нешка Робева  със  „златните”  си момичетана открива заалата, а сега тя е  отново е тук с  великолепните си танцьори от „Нешенъл арт”.

На кратката церемония преди спектакъла директорката на комплекса Таня Димитрова  отбеляза факта, че няма по-подходяща визуализация на идеята ,,култура и спорт“ от Трупата на Нешка Робева.

Тя благодари на Нешка Робева и нейните артисти, на гостите от Москва – „Русска рома” , на Иво Папазов - Ибряма и неговия оркестър за прекрасния подарък и пожела на „Нешенъл арт”  да продължат да радват България най-малко още 50 години.

На спектакъла присъства и кмета на Велико Търново  Даниел Панов, който активно подкрепя културния живот в старата столица.

Турнето продължава със спектакли във Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Пловдив, Свиленград. Поради големия зрителски интерес и липсата на билети за 1 декември в София, организаторите пуснаха в продажба и втора дата – 11 декември.  

Тогава специални гости ще бъдат група „Грамофон”. Билетите за всички градове са в продажба в мрежата на Ивентим и на касите по места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама