Престижно състезание по спортни танци се провежда в Русе

13:09, 22 ное 15 / Спорт 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Второто издание на Откритото Световно първенство по спортни танци /WDSF World open Ruse 2015 започна снощи в „Булстрад Арена“. То продължава и днесу съобщиха от пресцентъра на общината.

Старт на надпреварата даде кметът Пламен Стоилов, който изради увереност, че с всяка изминала година в състеданието в дунавския град ще се включват все повече двойки. Той получи плакет за особени заслуги към спортните танци от русенския клуб „Настроение“, който празнува своя 30-годишен юбилей.

Кметът връчи три купи и грамоти на двойки, които той самият оцени като най-атрактивна, най-обещаваща и най-прецизна. Самуил Василев и Анита Генова спечелиха приза за най-обещаваща двойка. Дмитрий и Анастасия Ключникови от Русия си тръгнаха с наградата на кмета за най-прецизна двойка, а Едовалд Ренар и Мари-Лииз Матис от Естония спечелиха отличие за най-атрактивна танцова двойка.

Тазгодишното издание на първенството се осъществява с подкрепата на Община Русе, „Булстрад Арена“ и Общински младежки дом – Русе.

В състезанието се включиха танцови двойки от над 20 държави, сред които Италия, Дания, Естония, САЩ, Германия, Израел, България и други. Тази година в надпреварата вземат участие над 400 двойки, като 15 от тях са от Топ 50, а близо 20 са от русенския Клуб по спортни танци „Настроение“. Те са оценявани от съдии, представители на различни държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама