Консултират земеделци по места за плащането на данъци върху субсидии

13:51, 22 ное 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ползотворно продължават съвместните приемни на експерти от офиса на НАП в Русе и териториалния офис на Националната служба за съвети в земеделието в общините на региона, хвалят се от приходната агенция.

През изминалата седмица в разговори със земеделски стопани от района на Сливо поле нейните инспектори са акцентирали на необходимостта до края на годината да се декларират получените субсидии за 2014 г., които не са отразени в подадените годишни данъчни декларации.

Съгласно Закона за данък върху доходите на физически лица /ЗДДФЛ/, приходи, под формата на държавни помощи, субсидии и друго подпомагане от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, Европейския фонд за развитие на селските райони и държавния бюджет, трябва да се декларират през 2015 г. в данъчна декларация, като получени доходи през 2014 г. За приходите от субсидии следва да се внесе и дължимия данък. Все още има стопани, които не са направили това.

В общинската служба по земеделие и във фоайето на община Сливо поле бяха разпространени брошурите на НАП „Данъци и осигурителни вноски на земеделските стопани“ и „Вземи своя персонален код“.

Главният експерт от русенския офис на НССЗ Анета Джелепска отговори на много въпроси, свързани с програмата за развитие на селските райони и включените в нея мерки. С най-голям интерес за консултации са мерките „Млад фермер“ и „Стартова помощ за развитие на малките стопанства.

Тази седмица на 26 ноември съвместните приемни на двете институции ще бъдат в Бяла от 10.00 ч. до 12.30 ч. и в Ценово от 13.30 ч. до 16.00 ч. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама