16 задържани и един ранен при антитерористичната акция в Брюксел

07:45, 23 ное 15 / Свят 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
16 души са задържани, а един е бил ранен по време на антитерористичната операция в Брюксел снощи. Информацията беше съобщена от белгийската прокуратура на извънреден брифинг. Сред задържаните при мащабната полицейска акция не е заподозряният атентатор от Париж Салех Абдеслам.

По време на спецоперацията в елгийския квартал „Моленбек“ шофьор се е опитал да прегази полицаи при ареста си. Те са открили стрелба и водачът е бил ранен. Шофьорът се е опитал да избяга, но след това е бил задържан. Не е изяснено до момента дали водачът има връзка с издирваните терористи.

При полицейската акция снощи не са открити взривни устройства. Полицията и прокуратурата уточниха, че действията на специалните екипи, получили задача да неутрализират възможни терористи след атентатите в Париж, продължават.

Днес в съда ще се гледат мерките за неотклонение на задържаните при акцията. Извършени са общо 19 обиска в столицата, както и още 3 в град Шарлероа в Южна Белгия. По информация на местните медии, и там има задържан.

В Брюксел остават затворени училищата, детските градини, метрото. Болниците ще приемат само спешни случаи, но редовните консултации са отменени.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама