Община Разград обяви обществена поръчка за профилактични прегледи на над 900 деца

08:04, 23 ное 15 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Разград обяви обществена поръчка за провеждане на профилактични прегледи на над 900 деца от учебните заведения в общината. Поръчката е в две обособени позиции и обхваща извършване на прегледи за гръбначни изкривявания на 450 ученици от четвърти клас и прегледи за очни заболявания на 455 деца от подготвителни групи в целодневните детски градини на територията на общината.

Прегледите за гръбначни изкривявания се извършват с цел профилактика, ранна диагностика и предприемане на мерки за своевременно комплексно решение. Те ще бъдат проведени в 13 учебни заведения - в разградските „Н. Й. Вапцаров”, „Хр. Ботев”,  „Васил Левски”, „Н. Икономов”, „И. С. Тургенев”, „Отец Паисий”, както и в училищата в Осенец, Раковски, Дянково, Ясеновец, Киченица, Стражец и в ПУИ „Хр. Ботев” - Осенец.

Прегледите за очни заболявания ще включват определяне на ортоптичен статус, на зрителна острота, на рефракция – плюсотикс, на наличие, липса или степен на бинокулярно и стереозрение и просветляване и офталмоскопия. Детските заведения, в които ще се проведат профилактичните прегледи са „Лудогорче”, „Приказка”, „Митко Палаузов”, „Незабравка”, „Шестте ястребинчета”,  „Васил Левски”, „Райна Княгиня”, „Детелина”, „Зорница” и „Славейче” в Разград, ще бъдат обхванати и децата от целодневните детски градини в Дянково, Ясеновец, Стражец, Гецово, Раковски, Липник, Осенец, Благоево, Киченица, Мортагоново и Топчии.

При констатирани отклонения и при необходимост от лечение, медицинските лица, извършили прегледите, ще насочат децата с отклонения или заболявания към съответните специалисти. 

Прогнозната стойност за изпълнение на обществената поръчка е общо 6 665 лева без ДДС, като за прегледите за гръбначни изкривявания сумата е в размер на 2500 лева, а за очните заболявания - 4165 лева. Срокът за изпълнението на поръчката и за двете обособени позиции е до края на декември, считано от датата на сключване на договора, въз основа на одобрен от Възложителя график.

Оферти могат да се подават до 27 ноември, а отварянето им ще бъде на 30 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама