Бургаската полиция залови 56 нелегални имигранти за три дни

09:13, 23 ное 15 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаската полиция е заловила 56 нелегални имигранти в рамките на три дни, съобщиха оттам. Всички те са мъже от афганистански и пакистански произход.

На 20 ноември около 17.10 ч. във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение за придвижването на три леки автомобили от к-с “Меден Рудник” към  площад “Трапезица”, вероятно превозващи нелегално преминали границата на България. В тревната площ, зад бл. 9 в к-с “Братя Миладинови”, полицаите забелязали паркирани три коли: “Рено Еспейс”, със софийска регистрация, управляван от криминално проявения Б. Г., 31-годишен от София, лек автомобил “Волво”, със софийска регистрация, управляван от криминално проявения Н. Х., 34-годишен от Любимец и лека кола “Форд Транзит Кънект”, със софийска регистрация, чийто водач успял да се укрие.

Причина за спирането е самозапалване по време на движение на лекия автомобил “Волво”. Констатирано е, че с трите автомобила са превозвани общо 17 нелегално преминали границата на България мъже, самоопределили се като граждани на Афганистан.

Водачите на автомобилите, както и 17-те мъже са задържани със заповеди за полицейско задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 ноември около 15.00 ч. в близост до магазин “Хюндай”, разположен на пътя Бургас – Айтос, служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил “Мазда Праймаси”, с хасковска регистрация, управляван от 25-годишния В.Т. от Харманли.

Харманлиецът е превозвал десет мъже от афганистански произход, нелегално преминалите държавната граница. В. Т., както и десетте мигранти са задържани за срок от едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 номеври около 07.00 ч. в района на бургаската улица “Тодор Александров” служители от Четвърто Районно управление - Бургас открили изоставен автомобил - миниван “Форд Галакси”, с транзитни номера. Край него се суетели 21 мъже от афганистански и пакистански произход. Мъжете са предадени на сектор “Миграция” към ОДМВР – Бургас и задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

На същия ден около 09.00 ч. на изхода от Бургас за с. Твърдица, в посока к-с “Меден Рудник”, служители от Четвърто Районно управление - Бургас заловили още 18 мъже, нелегално преминали границата на България. Те също са казали, че са от афганистански и пакистански произход. Мъжете са предадени на сектор “Миграция” към ОДМВР – Бургас и задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама