Шоуто на Нешка Робева и приятели смая публиката във Варна

09:55, 23 ное 15 25 601 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Юбилейният концерт 15 години Шоуто на Нешка Робева и приятели събра варненската публика в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта снощи. Повече от два часа артистите останаха на сцената. Зрителите се насладиха на подбрани откъси от всички 15 спектакъла, създадени в годините от Нешка Робева. Шоуто порази с пъстротата на костюмите, музикалните ефекти и най-вече с хореографията и великолепните танцьори.

Представлението, сглобено по уникален начин от народни и модерни танци върху образци от българския, балканския и световния фолклор, остави публиката без дъх. Традициите отпреди векове, балканската бежанска вълна към Аржентина и мигрантите в локалите на латинската държава отведоха зрителите от различни поколения в обятията на страстното танго, за да я върнат след това в съвремието с мотото "Моите мечти са и твоите мечти".

За пореден път Нешка Робева доказва, че може да доближи младите хора до традицията, да представи културата на етносите в България и съседните й страни. Както сама казва тя, да покаже как нашите традиции се вплитат естествено в световната култура.

Специално място в спектакъла, който може да бъде наречен 3 в едно, имаше участието на оркестъра на Ибряма, чийто кларинет блесна със солови изпълнения на фолклорни мелодии, върху които талантливият музикант импровизира в съвременен стил.

С темпо и настроение залата бе заредена и от Московския цигански ансамбъл "Руска рома", който завладя публиката с цигански и руски романси. Кулминацията бе, когато музикантите изпълниха и танцуваха прочутата "Очие чорние" – в ярки костюми и с горещ темперамент.

Варненци не пуснаха артистите на Нешка Робева и приятели да си тръгнат от сцената след финалния им поклон. В чест на възторжената публика те изпълниха още няколко свои композиции.

След Русе, Севлиево, Велико Търново и Варна юбилейното турне продължава в Бургас. Последните два концерта са в София. За този на 1 декември билетите вече са свършили. Затова ще има и втори концерт – на 11 декември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама