Обучиха 60 доброволци в кампанията за раздаване на храни на бедните в Търговище

10:07, 23 ное 15 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 60 доброволци и координатори на Български червен кръст в област Търговище запозна екипът на Областния информационен център с възможностите за заетост, обучение, достъп до социални услуги, която предоставя Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси“. Обучителните срещи се проведоха в общините Търговище, Попово и Антоново през изминалата седмица, в рамките на националната кампания на мрежата от 28 информационни центъра "Заедно за съпричастността".

На тях присъстваха и представители на общинските администрации, кметове на населени места, потребители на социални услуги, тъй като те са сред потребителите или посредниците, които могат да предоставят актуална и навременна информация на заинтересованите страни по време на ежегодната кампания по раздаване на продукти от първа необходимост на най-нуждаещите се. Много е важно да се поддържа актуална регистрация в Бюрата по труда, обясни на срещите управителят на Областния информационен център Милчо Тонев, за да могат безработните и неактивни лица да се получат шанс за заетост или социално подпомагане по линия на европейските фондове. Популяризирането на отворените и предстоящи процедури по Оперативната програма ще става от доброволците на БЧК по време на предстоящото раздаване на хранителни продукти от първа необходимост по програмата за храните, която се финансира от Фонда за европейско подпомагане.

Предоставянето на хранителни продукти на нуждаещите се лица е по линия на Оперативната програма за храни. “По нея България ще получи 104.8 млн. евро в рамките на седем години”, обяви Ваня Борисова, директор на БЧК-Търговище.

В област Търговище 6 493 човека имат право да получат хранителна помощ. Те са определени от Агенцията на социално подпомагане, която управлява тази програма. Това са лица и семейства, които получават т.нар. енергийни помощи, както и тези инцидентно пострадали от бедствия. Помощта включва 21 индивидуални пакета с хранителни продукта и ще се предостави най-рано в началото на следващата година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама