Румен Петков: Не искаме импийчмънт, а оставката на Плевнелиев

10:25, 23 ное 15 / Политика 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
АБВ не е поставяла въпроса за импийчмънт, а за необходимостта от незабавна оставка на президента Росен Плевнелиев. Това обяви в предаването „Тази сутрин” зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

Той направи коментара по повод твърдението на депутата от БСП, Атанас Мерджанов от миналата седмица, че АБВ е дала заден ход за импийчмънт на Плевнелиев.

„Не може при 130 загинали (жертвите на самолетната катастрофа с руския самолет в Египет) нашият юнак да каже, че Русия му сринала сайта и сме в хибридна война”, коментира още Петков по повод интервюто на българския президент за „Индипендънт”. Относно оправданието на Плевнелиев, че е дал интервюто няколко дни преди самолетната катастрофа, зам.-председателят на АБВ обяви, че „за адекватността няма четни и нечетни дни, тя е константна величина”.

Миналата седмица Румен Петков  зам.-председателят на АБВ Румен Петков определи държавния глава като „неадекватен” и „има деменциални проблеми“, обвини го, че е „опозорил България“ и го призова да си подаде оставката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама