Божидар Димитров: Бежанците не бягат от войната в Сирия, те са дезертьори

10:55, 23 ное 15 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бежанците не бягат от войната в Сирия, а са дезертьори от армията на държавата или от „Ислямска държава“. Тази позиция изрази в сутрешния блок на Нова телевизия директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров.

Според Димитров България отдавна е в полезрението на джихадистки организации, като припомни атентата на бургаското летище преди три години. Той беше категоричен обаче, че българите не се страхували от терористи.

"Българите са смел и горд народ и не се плашат от някакви тъпанари. Те смятат, че ще останат извън това? Мислят, че това в Сарафово няма да се повтори? Те вече са тук, те са в Европа. Българският национализъм успя да постигне не България на три морета, а на седем. Не приемам страхливи хора, които са научили българската азбука. Ние не сме сами. С изключение на президента, поддържаме и добри връзки с Русия, и с Китай“, заяви Божидар Димитров.

Професорът отново предложи и западната операция срещу „Ислямска държава“ да бъде кръстена на кан Тервел, защото той е първият, победил първия халифат.

„Не съм аз автор на тази идея, а един мой зрител от Варна с телефонно обаждане по време на предаване поиска да направя обществено достояние неговата идея. Очакваната съвместна операция на западния свят, плюс Русия, евентуално плюс Китай да бъде наречена в чест на първия човек, победил халифат. Това е кан Тервел през 716 година” , обясни проф. Димитров.

Той коментира и информацията, че гръцките власти потапяли лодки с нелегални мигранти. Според Божидар Димитров това не е вярно.

"Нали знаете, че аз съм моряк? Аз ги видях тези кадри. Той наистина с кука се мъчи да придърпа лодката, не за да я спука, а за да я прибере. Гърците прибраха към 200 - 300 000 мигранти“, припомни Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама