Спряно е зареждането на автоматите за сладолед в училищата в Добрич

11:11, 23 ное 15 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фирмата, спечелила търга за монтиране на автомати за сладолед в шест от училищата в Добрич, е спряла зареждането им и предстои да ги изтегли от учебните заведения, съобщи Нейчо Нейчев – началник на отдел „Образование” в Община Добрич.

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Розалина Брайкова обясни, че инспекторите са започнали да връчват уведомления във връзка със спирането на продажбата на сладолед в училищата, но се оказало, че фирмата, спечелила търга - „Изида”, е спряла зареждането на автоматите.

Автоматите за сладолед са поставени след публичен търг за отдаване под наем, проведен по решение на Общинския съвет, в шест училища в Добрич. Родители отправиха жалби до различни институции, включително Министерството на здравеопазването, РЗИ, БДБХ, Омбудсмана на България. В резултат на това зам.-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски излезе със становище, че Областната дирекция по безопасност на храните трябва да предприеме необходимите действия по спиране продажбата на продукта "сладолед" на територията на училищата в град Добрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама