Наркотични вещества иззе великотърновската полици при спецакция

11:53, 23 ное 15 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 3 килограма канабис, амфетамин и марихуана иззеха служители на полицейските управления в П. Тръмбеш и Г. Оряховица при проведени полицейски операции за противодействие разпространението и продажбата на наркотични вещества на територията на област В. Търново. 

Това информира бюлетинът на Областната дирекция на полицията във Велико Търново. В петък служители на РУ – П. Тръмбеш извършили проверка на лек автомобил "Ауди", управляван от 29-годишния А. Д. от същия град.

В автомобила униформените се натъкнали на суха тревиста маса, с тегло 17 грама, която при извършен полеви наркотест реагирала на канабис. При претърсване, извършено в жилище в града, обитавано от 61-годишния В. М. в бидон, находящ се в навес към къщата е намерена суха тревиста маса, реагираща при направения полеви наркотест на канабис, с тегло около 3,350 кг.

Наркотичното вещество е иззето. А. Д. и В. М. са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е започнато досъдебно производство. Същата вечер в Г. Оряховица е извършена проверка на двама мъже на 19 и 20 г. и двамата от железничарския град.

В хода на проверката е установено, че непосредствено зад бордюра, на който младежите седели имало смачкан лист от тетрадка и целофан, съдържащ две парчета бяло твърдо вещество. При направения полеви тест то реагирало на амфетамин. Наркотичното вещество е с тегло 1 грам.

19-годишният Г. Н. признал, че амфетамина е негов. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато бързо производство. В петък около около 22.35 ч. в Лясковец е извършена проверка на трима младежи.

Между тях е намерена кутийка, съдържаща суха зелено- кафява тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагирала на марихуана, с тегло 1 грам 18-годишният Е. В. признал, че наркотичното вещество е негово. Същото е иззето. Е. В. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Срещу него е започнато бързо производство.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама