"Обсадените" жители на Брюксел пускат снимки на котки, полицията пуска снимка на храна (обновена)

12:18, 23 ное 15 / Свят 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По време на вчерашната полицейска операция в Брюксел, властите помолиха потребителите на социалните мрежи да спазват „радио тишина“ и да не споделят подробности за хода ѝ, на което хората отговориха с котки. 

Към 22.30 белгийската полиция помоли официално в Twitter да не се споделят информация и снимки от съображения за сигурност. Малко след това потребителите на социалните мрежи започнаха да пускат смешни снимки и клипове на котки с хаштаг #BrusselsLockdown. Той бързо доби огромна популярност по целия свят и котките „заваляха“ от цял свят.

След края на операцията, при която бяха задържани 16 души, заподозрени в тероризъм, властите благодариха на интернет за подкрепата. „Федералният прокурор и полицията благодарят на медиите и потребителите на социалните мрежи, които се съобразиха с нуждите на операцията“, каза говорителят на прокуратурата Ерик Ван Дер Сипт, цитиран от агенция AFP.

В понеделник на обяд белгийската полиция пусна снимка на купичка със суха котешка храна с текст: "Това е за котките, които ни помогнаха снощи. Заповядайте!"

Въпреки че операцията приключи още през нощта, проверка на София Topnovini.bg установи, че потребителите на Twitter продължават да ползват хаштага и да пускат снимки на котки.

Междувременно, най-високата степен на терористична заплаха в белгийската столица продължава и днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама