Транспортният проект на Пловдив навлиза във финална фаза

12:38, 23 ное 15 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Транспортният проект навлиза във финална фаза. До 15 декември трябва да подадем документи за акт 15, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев.

По думите му всички екипи, ангажирани със строителството и монтажа по проекта, минават на дву- и трисменен режим, което означава извънреден труд и нощна работа.

Това ще породи много неудобства по пътищата в града, поясни Тотев и помоли пловдивчани за разбиране и извинение за неудобствата, които ще трябва да понесат.

От тази седмица започва и монтирането на новите табла по спирките на градския транспорт, съобщи на свой ред зам.-кметът по транспорт Георги Маринов.

Той призова гражданите да избягват актове на вандалски прояви спрямо таблата, които няма да работят на първо време. Маринов поясни, че съществуват известни проблеми със захранването им, тъй като трябва да се осигури ток до всяка спирка. Близо 200, от 354 спирки в града, се захранват от ЕВН, 50 от уличното осветление, за 20 има осигурена за доставена на захранване от киоски на веригата "Лафака", а останалите - на първо време, ще се захранват чрез соларна технология.

До 20 декември всички табла трябва да са готови за работа, поясни още Маринов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама