И билетче от тролей важи за лотарията на НАП

12:54, 23 ное 15 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Билетче от градския транспорт също може да бъде регистрирано в Лотарията на НАП с касовите бележки. Това съобщи директорът на офиса на приходната агенция в Плевен Цветомила Потурлиева пред репортер на Топновини днес. Тя допълни, че основната идея на лотарията е да се насърчат клиентите да изискват касови бележки от търговците при покупка и по този начин да се извършва граждански контрол.

„Няма значение каква е стойността на покупката – билетче от тролей например също може да бъде регистрирано в лотарията. Важно е да уточним, че касовата бележка задължително трябва да има надпис фискален бон или системен бон, в противен случай ще бъде невалидна. Надяваме се, че с тази кампания ще насърчим хората да изискват касовите си бележки от търговците и да осъзнаят, че по този начин защитават собствените си права“, коментира директорът на НАП-Плевен.

Цветомила Потурлиева припомни основните правила на лотарията: участващите да имат навършени 14 години, да се направи еднократна регистрация в сайта kasovbon.bg, да представят валиден имейл адрес, касовите бележки да се пазят до самия край на играта през декември следващата година, всеки участник има право само един път да регистрира един фискален бон. Наградите спечелени от лица ненавършили 18 години, ще бъдат предавани на техните родители или настойници.

До края на лотарията на къосметлиите ще бъдат раздадени 52 смартфона, 12 модерни телевизора и 1 голяма награда – лек автомобил „Опел Астра“.

„Не отнема никакво време и е изключително лесно. Регистрацията в сайта става за 2-3 минути, а регистрацията на касова бележка за около минута. Печелившите ще бъдат информирани на техния имейл адрес в рамките на 3 работни дни“, каза още директорът на НАП – Плевен Цветомила Потурлиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама