Селин Дион пее „Химн на любовта“ в памет на жертвите в Париж (видео)

13:19, 23 ное 15 / Свят 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Канадската суперзвезда Селин Дион почете жертвите на атентатите в Париж с изпълнение на  „Химна на любовта“ (Hymne à L’amour) на Едит Пиаф по време на снощната церемония за връчване на Американските музикални награди. 

Под акомпанимента на симфоничен оркестър и на фона на кадри от най-големите забележителности на френската столица и зала „Батаклан“, Дион изпя песента, записана от Едит Пиаф през 1950 година. 

„Счетохме за важно да покажем солидарността си на фона на скорошните събития в Париж и по света“, каза продуцентът на наградите Лари Клайн, цитиран от списание Billboard. “Песента на Селин ще ни помогне да изразим чувствата си чрез песен, когато думите не стигат.”

По време на церемонията в „Майкрософт тиътър“ в Лос Анджелис снощи, актьорът и рок музикант Джаред Лето сподели пред публиката, че групата му 30 Seconds to Mars е свирила в „Батаклан“ само няколко месеца преди трагедията. „Тази вечер почитаме жертвите на невъобразимото насилие в Париж и по света“, каза Лето. „Целият свят има значение и мирът е възможен.“

Едит Пиаф е написала песента за любимия си – боксьорът Марсел Седран, загинал в самолетна катастрофа само няколко седмици, след като тя го изпълнила за пръв път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама