Синдикат "Подкрепа" в Пловдив: Служителите на летището са си свършили перфектно работата

14:32, 23 ное 15 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителите на летище "Пловдив" са си свършили перфектно работата и ние ще настояваме те да бъдат възнаградени за извънредния труд. Това съобщи председателят на Синдикалния регионален съюз "Подкрепа"-Пловдив, Атанас Кръстев.

Екипът е пристигнал в рамките на два часа и е обслужил целия пътникопоток. За тях това е извънреден труд. Кръстев допълни, че самолетите не са били в крайна нужда за кацане и случилото се не може да се разглежда като ситуация за аварийно приземяване.

Припомняме, че в ранните часове вчера поради лошо време два самолета на нискотарифния превозвач Wizz Air бяха пренасочени да кацнат вместо в София в Пловдив. Пътниците останаха няколко часа блокирани на летището през нощта поради липсата на персонал между 22 ч. и 6 ч. От лятото режимът на работа там не е денонощен.

Анализът на създалата се ситуация показва обаче, че ръководството на аеропорта и принципалът на дружеството трябва да преосмислят политиката си по отношение на летището, каза още синдикалният лидер.

Трябва да се отпуснат от министерството около 500-600 хил. лв. годишно за аварийна техника, обезопасяване дейността на летището при аварийни ситуации и в съответствие с рисковата международна обстановка, смята лидерът на "Подкрепа" в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама