6 нови държави се включват в срещите за туризъм в Пловдив, сред тях и Швейцария

14:55, 23 ное 15 / Любопитно 25 584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Швейцария, Австрия, Малта, Словакия, САЩ и Черна Гора изпращат за първи път свои делегации на Vll Международна среща за туризъм, която ще се проведе от 25 до 28 ноември в Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев.

Тази година организаторите на форума очакват представители на туристическия бранш от повече от 90 компании от над 17 държави.

"Това е инициатива, при която бизнесът е в досег с бизнеса", коментира Тотев. По думите му от тези срещи в Пловдив са се случили няколко много интересни неща.

"За първи път имаме туристически интерес в голям мащаб от Азия Тази година сме посрещнали близо 100 групи от Япония и Китай, което си е своеобразен рекорд за Града под тепетата", разказа градоначалникът.

Официалното откриване на срещата ще бъде на на 26 ноември, четвъртък, от 09,15 ч. в хотел "Рамада Пловдив Тримонциум". В програмата на форума е включено и посещение на седмото издание на едно от най-масовите и важни събития за винен туризъм в страната – фестивалът "Дефиле на младото вино", който ще бъде открит официално на 27 ноември, петък.

Международният форум за туризъм стартира за първи път през есента на 2012 година. Една от основните му цели е представянето на Пловдив и региона като атрактивна туристическа дестинация за чуждестранните участници, които посещават България и града за първи път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама