28-годишната Жулиета е била в дълбока депресия преди да сложи край на живота си

15:01, 23 ное 15 25 618 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
28-годишната Жулиета Тодорова, която сложи край на живота си вчера, скачайки от новострояща се кооперация в к-с „Меден рудник”, е била в изключително тежка депресия. Това съобщи за Topnovini.bg нейна близка, която също се грижи за дете с детска целебрална парализа. Преди известно време ги е свързала общата им съдба.

„От два-три месеца Жулиета се затвори в себе си. Не посещаваше форумите във фейсбук. Отказваше контакт с останалите майки, които се грижим за деца, страдащи от детска церебрална парализа. Последно говорих с нея преди около 10-ина дни, звучеше отчаяна”, разказва близката на Жулиета.

Тя сподели, че не знае малкият Пресиян да е имал тумор в мозъка, каквато информация бе официално оповестена от полицията по-рано днес. Заради епилептичните припадъци на момченцето, Жулиета е трябвало тези дни да ходи до софийска клиника. Внезапната смърт на единственото ѝ дете обаче изпреварило плановете. През последните няколко месеца 7-годишният Преси не е можел да уринира нормално, не се е хранил и не искал да приема вода, което довело до влошаване на здравословното му състояние.

В последно време до Жулиета и синът ѝ е имало млад мъж, както по-рано през деня потвърдиха нейни съседи. Той е бил изключително грижовен, приемал болния Преси за свое дете. Мъжът обаче работил в Слънчев бряг и рядко се прибирал. Биологичният баща на детето ги е изоставил малко след раждането му.

„Много е тежък нашият живот, както знаете. Всеки ден се налага да се борим с коварната болест и институциите, които максимално затрудняват лечението на нашите деца”, казва през сълзи майката.

28-годишната Жулиета Тодорова от Бургас скочи от новострояща се кооперация до блок 174 в к-с „Меден рудник", след като болното ѝ дете почина вследствие на тежко заболяване. Жената е издъхнала на място, като в якето ѝ е намерено предсмъртно писмо, в което обяснява мотивите за трудното си решение.

В началото на април тази година близо 100 души излязоха на протест в Бургас заради отношението на държавата към хората в неравностойно положение. Групата включваше деца с увреждания и техни родители, близки и приятели. Сред тях бе и Жулиета Тодорова, която се присъедини към протестиращите заедно с малкия Пресиян.

Тогава те поискаха от държавата само едно  – по-добро бъдеще за децата си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама