Предотвратиха имотна измама спрямо психично болни жени в столична болница

15:32, 23 ное 15 25 552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За опит за имотна измама спрямо психично болни жени сигнализира персоналът на столичната болница „Св. Иван Рилски“. Измамниците са се опитали да подведат двама от пациентите на болницата – Виолина и Силвия Димитрови, да подпишат предварителни договори за покупко-продажба на дял от къща и друг имот, на които са наследници, съобщи Нова телевизия.

Двете жени са майка и дъщеря и страдат от шизофрения, обясни директорът на болницата д-р Цветослава Гълъбова. Съпругът на Виолина е починал и е оставил на жена си и дъщеря си част от къща и имот към нея в кв. „Филиповци“.

Измамниците са забелязани от дежурна в болницата сестра, която сигнализирала ръководството на лечебното заведение. Тя видяла, че на свиждане на двете жени дошли съседка и мъж, когото бегло познавали. Без да се крият, те се опитали да убедят жените да подпишат предварителен договор за покупко-продажба на двата имота на стойност 9 000 лв. Медицинска сестра, която била на смяна по това време, разбрала за намеренията им и извикала дежурния лекар.

„По време на свиждането, което за късмет се е осъществило вътре в столовата, дежурната сестра установява, че тези две лица, представили се за техни познати, им подават някакви листа за подписи. Усъмнила се е, извикала е дежурния лекар, който е установил, че това са предварителни договори за покупко-продажба на собственото им жилище” , разказа директорката на болницата Цветослава Гълъбова.

Впоследствие самоличността на дошлата на визитация жена била установена, тъй като се записала в книгата за посещения. Все още не е ясно кой е бил мъжът с нея. Жената се казва Милена Първанова и е служител в пощата в район „Люлин“.

Пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски обясни, че този тип предварителни договори са опасни. По думите му документът, който е подписала Силвия е предварителен договор между нея и Милена Първанова, с който продава дял от къщата и една трета от парцел към нея на обща стойност 9 000 лв.

„Този предварителен договор е много опасен, защото това е опит за много грозна и безскрупулна измама. По силата на този документ вече може да се сключи окончателен документ и по съдебен ред решението на съда може да има сила на нотариален акт. Това показва, че е опит за измама и се наказва наравно като измама", обясни адвокатът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама