Коледен базар редят в Капана, пловдивчани посрещат Нова година с програма до зори

15:42, 23 ное 15 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Програма до зори, пищна заря, коледен базар в Капана и сияйна украса в Цар-Симеоновата градина ще радват пловдивчани по празниците.

Това стана ясно по време на специална пресконференция, на която кметът Иван Тотев разкри подробности по подготовката за Коледа и Нова година. Програмата постоянно се обогатява, посочи той.

Първото сигурно нещо е, че живо коледно дръвче ще озари площад "Стефан Стамболов" на 1 декември. Светлините му ще бъдат запалени на специална церемония от 18 часа под съпровода на изпълнения на хор "Детска китка" и ансамбъл "Тракия".

От думите на Тотев стана ясно, че празничните локации тази година ще са повече.

Така например кварталът на творческите индустрии ще се включва с няколко базара. Предстои среща с организаторите на всички прояви в Капана, както и със собствениците на заведения там, за да се състави пълна програма, която да продължи най-малко до 2 януари.

Дъното на езерото в Цар-Симеоновата градина пък ще се сдобие със светещи сфери. Водата му ще бъде източена и, по думите на кмета, тази година то повече няма да бъде пълнено. Това ще стане отново най-рано през април следващата година, когато няма изглед температурите да паднат под нулата.

Що се отнася до Нова година, то празникът ще почне още в 9 часа. Тотев съобщи, че се водят преговори с няколко пловдивски групи, които да подгреят концерта на рок викинга от Норвегия Йорн Ланде и група "Кикимора". По традиция в 12 часа пловдивчани ще извият хоро с ансамбъл "Тракия", след това програмата продължава с Любо Киров от група "ТЕ", а след 1,00 часа настроените ще поддържат диджей.

Зарята в новогодишната нощ отново ще е от три основни точки. Цветната феерия се очаква от площад "Централен", Сахат тепе и Бунарджика.

"Изобщо, чака ни празник до първи зори", обеща кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама