Над 50% от българите смятат, че страната ни попада в листата на атентаторите

15:46, 23 ное 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
52% от българите са на мнение, че заплахата за България е същата, както и за останалите европейски страни. Това са данните от регулярното национално представително проучване на агенция „Алфа Рисърч“, която от 10 до 18 ноември събрала мненията на 1100 пълнолетни граждани на страната.

Данните показват, че около една пета от българите смятат, че сме изложени на по-малък риск от атентати. Според тях, страната ни не е мишена за терористите. Според 28% обаче ние сме изложени на по-голяма опасност, тъй като сме на границите на Европейския съюз.

Проучването показва, че с оглед зачестилите терористичните атаки в Европа, най-вече избягват места с по-голямо присъствие на чужденци и масови публични събирания. Между 17-20% от анкетираните смятат да ограничат посещенията си на места, където се събират много хора – стадиони, концерти, театри, или пък такива, където има концентрация на чужденци.

6% заявяват, че са имали планирано пътуване в чужбина, но са се отказали да го осъществят, за 1% е възможно да променят плановете си за обучение в Европа. Данните на „Алфа Рисърч“ сочат, че 67% от сънародниците ни не възнамеряват да променят нищо в ежедневното си поведение и навици. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама