Психично болен заплаши с бомба бургаска фирма за инертни материали

16:26, 23 ное 15 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж с психично разстройство заплаши с бомба фирма „Андела” АД, занимаваща се с инертни материали, съобщиха от полицията. Около 09:17 ч. днес в ОДМВР – Бургас е получено съобщение за съмнителен пластмасов кош, с поставен върху него стенен часовник, разположен на първия етаж в административната сграда на фирмата, намираща се на бургаската улица „Чаталджа”.

Своевременно към мястото на сигнала са се отправили полицейски служители, които евакуирали служителите на фирмата и отцепили района.

С контролиран взрив е установено, че не се касае за самоделно взривно устройство, а за пластмасов кош, съдържащ стар фотоапарат, няколко часовника, ваза и мъжки колан.

Задържан е мъжът, предизвикал фалшивата тревога. Това е 34-годишният П. С. от бургаския квартал Крайморие /бивш работник във фирмата/.

След проведени с бургазлията разговори от служители на Първо Районно управление – Бургас, същият е отведен в Центъра за психично здраве.

Работата във фирмата за инертни материали продължила с нормален ритъм.

„Андела” АД и „Андезит” ООД са сред основните производители на инертни материали в Бургаски регион, показа справка на Topnovini.bg.  Двете дружества осъществяват съвместно тази дейност, като първото е специализирано за добивни работи в експлоатираните находища и проучване на нови, а второто с преработка на взривената скална маса до крайни продукти. Изходните суровини се добиват от находищата на вулкански скали “Горно езерово”, “Българово” и “Галата”-Карнобат, а за производство на пясъци от плиоценския разсип на баластриера “Новоселци – 3” и кариера "Венец".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама