Бареков иска връщане на смъртното наказание

16:30, 23 ное 15 / Политика 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Евродепутатът и лидер на България без цензура (ББЦ) Николай Бареков поиска промени в Конституцията и връщане на смъртното наказание в случай на терористични атаки и заплаха за живота и здравето на повече от един гражданин на Европейския съюз (ЕС).

В писмо до управляващите Бареков посочва четири стъпки за борба с радикализацията и тероризма у нас.

„Европейската концепция за мултикултуризъм се провали. Днес сигурността на всяка една страна член на Европейския съюз е застрашена. Дълг на правителството е незабавно да изработи механизъм, който да се противопостави на ислямския екстремизъм“, заяви Бареков.

Предложението си за връщането на смъртното наказание депутатът аргументира със заплахата от терористични атаки и безконтролното влизане на нелегални мигранти на територията на страната, които според Бареков „се превръщат в ходещи бомби“.

Евродепутатът предлага и налагането на забрана за строежа на джамии в България. Бареков смята, че трябва да има и забрана за извършването на религиозна дейност на места, които не са одобрени от Дирекцията по вероизповедание.

Уволнението на силовия министър Румяна Бъчварова и министъра на отбраната Николай Ненчев е част от стратегията на Бареков за борба с радикализацията и тероризма. В писмото си депутатът настоява двамата министри да бъдат освободени от постовете си, а полицаите, които действително осигурявали сигурността в страната, да бъдат наградени. Като пример евродепутатът посочва граничния полицай Вълкан Хамбарлиев, който беше замесен в инцидента със загиналия бежанец край Средец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама