Лидерът на "Подкрепа" в Пловдив: За нас е важно да се създават политики на трайна заетост

16:40, 23 ное 15 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За нас е важно да се създават политики не на временна, а на трайна заетост на хората, това заяви днес лидерът на "Подкрепа" Атанас Кръстев на среща във връзка с годишнината от създаването на регионалната структура.

Конфедерацията е обърната изцяло към хората. Консултираме и обслужваме както работещите с малки възможности, така и работодателите. Участваме в съветите за социално сътрудничество към общините, сътрудничим по проекти и с бюрата по труда, каза Кръстев.

Последният бранш, в които синдикалната организация е създала свои структури, е банковият сектор, както и структури в мултинационалните компании в региона.

Синдикалният лидер определи и няколко основни насоки в дейността им. Община Пловдив е териториално ограничена и това ощетява града откъм проекти и финансиране-това трябва да се промени.

Друга важна тема е транспортът. Пловдивчани не заслужават транспорта, който имат, смята Кръстев. Да се възстанови електротранспортът, липсата му лишава града от много финансови средства, а и е екологично.

Панаирът, като важна структура за Пловдив, трябва да се съхрани и опази.

Синдикалният лидер припомни някои от най-силните стачки, организирани от тях през годините. Сподели и разликите в работата на структурата през първите години на прехода и сега. В началото очакванията и ентусиазмът са били много големи,но сега е много по-трудно да се борят за правата на работника, допълни той.

Председателят на Синдикалния регионален съюз на "Подкрепа" Атанас Кръстев честити празника на членовете на "Подкрепа". Днес те отбелязват 26 години от създаването й. На този ден през 1989 г. в Града под тепетата е учредена първата регионална организация на КТ "Подкрепа".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама