Над 1.6 млн души в Крим още са без ток

17:06, 23 ное 15 / Свят 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 1.65 млн. души на Кримския полуостров и в Севастопол все още са без ток, съобщи центъра за анализи на руското енергийно министерство. 

Според ВВС в някои райони има проблеми и с водата. 

Общо недостигът на електричество в анексираната от Русия украинска територия е 551 мегавата. Кримският полуостров успява да генерира едва 366 мегавата и потреблението е ограничено до 360 мегавата чрез режим на тока. В Севастопол, например, има ток три часа и след това няма шест, а в Симферопол спират тока за по три часа, три пъти на ден.

Болниците работят на дизелови генератори, училищата и детските градини са затворени, а понеделник е обявен за неработен ден.

Електрическата компания „Крименерго“ съобщи, че е възстановило частично доставките за някои от потребителите чрез 643 дизелови генератора. 

Междувременно правителственият сайт на анексираната територия съобщи, че доставките на електричество може да бъдат възстановени чак около 22 декември, докато руският министър на енергетиката Александър Новак обеща това да стане до няколко часа. Той увери, че възстановяването се извършва от украинската страна по план и тя не е искала помощ от Русия.

В неделя в района на Херсон паднаха още два стълба на далекопроводите, снабдяващи Крим с ток, а живеещите в района татари не пускат работниците да ги поправят и твърдят, че са паднали от вятъра. 

Украинската компания „Укренерго“ обаче съобщи, че стълбовете са паднали заради обстрел с оръдия или са били взривени с бомби. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама