Вальо Топлото ще връща над 325 хил. лв. на "Топлофикация"

17:11, 23 ное 15 25 670 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият изпълнителен директор на „Топлофикация София“ Валентин Димитров, известен още като Вальо Топлото, ще трябва да върне на общинското дружеството 325 693,95 лева. Това е решението на Върховния касационен съд (ВКС), в което се казва, че парите са похарчени за луксозни и ненужни стоки и услуги.

ВКС потвърди тригодишната присъда на Валентин Димитров, която му бе дадена от Софийския градски съд за безстопанственост в особено големи размери в периода от 2003 г. до 2006 г. Заради една година, прекарана в ареста, той ще лежи само две.

Според свидетелските показания фирмените пари са били харчени от бившия директор за паламуд, синьо сирене, броколи, енергийни напитки, сешоар, маша, луксозни и джобни календари, ключодържатели, фенерчета, писалки, кафе, захар, минерална вода, билети за театър, лекарства, членски внос за клубна програма, разходи за организиране на мероприятия, изброяват в мотивите си съдиите.

Валентин Димитров ще трябва да върне и похарченото за откриване на почивната база в Приморско и за ползването на джип LEXUS при наличието на 200 автомобила в паркинга на „Топлофикация София“,.

Валентин Димитров има още три висящи дела. Те се гледат на първа инстанция и са за присвояване на 5 млн. лева, валутни престъпления и пране на пари. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама