Варненец, пребил зверски няколко деца, се изправи пред съда

18:42, 23 ное 15 25 1339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
45-годишният Атанас Андреев, който в съучастие с двама неизвестни извършители преби пет деца зад Римските терми във Варна, вече е подсъдим. Бруталната саморазправа се разигра посред бял ден през лятото на 2014 г., а "професионализмът" на оперативните и разследващи полицаи от І РУП на МВР и на техните началници помогна на другите двама бабаити да се отърват от ударите на закона.

До садистичния побой се стига, след като малолетният син на насилника, който също се казва Атанас, започнал да обижда и псува петимата ученици от СОУ "Свети Климент Охридски”, които му предложили да си играят заедно. Като ответна реакция едно от момчетата взело тестето карти на избухливия малчуган и го скрило в чатала на дърво пред Аквариума.

Юношите продължили към Римските терми, където били застигнати и зверски пребити от Атанас Андреев и още двама мъже. Свидетели на садистичната саморазправа станали съпругата на подсъдимия, която гледала с нескрито задоволство "екшъна”, детето й и негов връстник – вероятно син на един от биячите, които полицията по едни или други причини не можа да установи.

Подсъдимият Атанас Андреев, който си е позволил да раздава юмручно правосъдие на малолетни в изпитателен срок на условна присъда, логично не се призна за виновен и отказа съкратено съдебно следствие. Това обстоятелство наложи на разпит в Районния съд да бъдат призовани петте деца, чиито родители се конституираха като частни обвинители и граждански ищци в процеса.

Стресирани, юношите даваха показания, докато насилникът буквално им дишаше във врата. Съдийката Албена Славова, която също е майка на малко дете, не се сети да укаже на подсъдимия да се отмести по-назад или да седне зад страничната банка. Магистратката попита едно от малолетните лица какво било семейното му положение, което фрапира присъстващите в залата. Освен неадекватни, Албена Славова задаваше и твърде неразбираеми за възрастта на свидетелите въпроси, облечени в юридическа терминология, която очевидно самата тя не е способна да преведе на популярен език. Съдийката, станала пословична с двойния си аршин на правораздаване, безцеремонно наруши етикета и си позволи да говори на "ти” на юношите в съдебната зала, докато младши прокурорът Пламен Хараламбиев непрекъснато сърфираше през телефона си.

Въпреки явното неуважение и пренебрежение на магистратите, децата намериха сили да разкажат отново за преживения ужас на ул. "Цар Калоян”, който наред с физическите травми, според вещите лица може да остави траен отпечатък върху психиката им.

В онзи злополучен 3 юли младежите излезли, за да отпразнуват Рождения ден на техен съученик на име Габриел. Събрали се край Планетариума, подарили подаръците, хапнали пица и се запътили към Гръцката махала. В маршрута им попаднал Аквариумът, пред който възникнала конфликтната ситуация с Наско, който също учи в СОУ "Св. Климент Охридски”, но в по-малък клас. След като им казал, че не играе с "боклуци”, едно от момчетата му скрило картите, но категорично никой не го е удрял.

Компанията продължила по пътя си, Наско позвънил на баща си и не след дълго петимата юноши били застигнати от тримата бабаити, които започнали да ги налагат с юмруци и ритници. Насилниците наричали малчуганите "малки мърши” и искали телефонните номера на бащите им, за да пребият и тях. Майката на Наско, която се води висшистка, "се подсмихваше и явно се забавляваше”, свидетелства едно от децата. Друго било нападнато в гръб, блъскано в дърво, изпаднало в безсъзнание в храсталаците, но насилниците не се смилили и продължили да го налагат.

Разпитани бяха и деца от компанията на Наско, които свидетелстваха, че той е избухлив и често обижда и псува връстниците си. Детето на подсъдимия заяви пред съда, че свидетели на инцидента били само баща му и майка му и че до бой не се е стигало. Същото твърди и майката, която се сети, че някаква нейна позната на име Виолета била видяла какво точно се е случило, заради което ще бъде призована на разпит следващия път. Друго дете от компанията на Наско, което призна, че родителите му се познават със семейството на подсъдимия, бе категорично, че по време на инцидента на ул. "Цар Калоян" е имало още двама мъже.

Следващото заседание по делото е насрочено за 27 януари догодина, за когато са призовани неявили се свидетели, както и нови такива. Сред тях е психоложката на СОУ "Св. Климент Охридски", която е работила с пострадалите деца, както и полицейският служител от І РУП Станко Димитров.

Подсъдимият ще дава показания след всички останали участници в процеса. На Атанас Андреев е повдигнато обвинение по чл. 131, ал. 1, т. 12 от Наказателния кодекс и ако бъде признат за виновен, най-вероятно ще прекара известно време в затвора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама