Депутат дарява дръвчета и храсти на училища и детски градини в община Исперих

19:08, 23 ное 15 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Независимият народен представител от Разградския избирателен район Гюнай Хюсмен дарява 60 дръвчета - липа, ясен и чинар и 50 храста туя на всички училища в община Исперих.

Първото учебно заведение, което получи дарението бе ОУ „Васил Априлов”. Лично депутатът, кметът на общината Бейсим Руфад, директорът на училището Екатерина Димитрова и ученици засадиха шест дръвчета и две туи в двора на училището.

Гюнай Хюсмен заяви, че през пролетта дръвчета и храсти ще бъдат засадени и в дворовете на детските градини на територията на общината.

Той отбеляза, че инициативата му освен екологична е и човешка, защото по този начин се възпитават децата с обич към природата.

Според Хюсмен това негово мероприятие има връзка с обществено-политическия живот на Исперих и работата му като депутат. Той бе категоричен, че е изпълнил обещанието си, че няма да бъде посредствен депутат и с всеки изминал ден го доказва. „Не е вярно това, че от един човек нищо не зависи, а въпросът е да имаш желание да работиш”, каза още депутатът и добави, че за това говорят и резултатите от местните избори в Исперих и Кубрат, където по думите му вече има сериозна промяна в  обществено-политическата формула на общините и управлението.

Той отбеляза, че на балотажа в Исперих е имало много силен гражданския вот, който определил новият кмет на общината да е независим. Народният представител коментира, че след изборите е имало договорка между БСП, ГЕРБ и „Обединена България“ да работят заедно в местния парламент за промяната и бъдещето на общината. По време на самата първа сесия обаче се оказало, че две политически сили „са си пристанали“, което по думите му обуславя различни тълкования у жителите на общината. Според Хюсмен от сега нататък всеки трябва да носи отговорност за постъпките си, а политически некоректният - за негативните явления, които предтоят и биха могли да се случат.

Гюнай Хюсмен заяви, че за него като независим депутат е важно, че гражданите са гласували за промяна и той ще работи в тази насока с всички сили и средства. 

 Той коментира още, че досега се е говорело, че в парламента има депутати от „А“-група – старите, лъвовете или националното богатство и „Б“ - група – новобранците като него. По думите му обаче вече се залага на нов вид категоризация - активни и пасивни депутати и той като активен народен представител ще продължи да доказва с работата си, че не напразно хората са гласували за промяната.

 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама