РИОСВ–Пловдив, с инициативи в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

19:19, 23 ное 15 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
РИОСВ–Пловдив, подготви редица инициативи във връзка с Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО), която се отбелязва от 23 до 27 ноември.

В приемната на екоинспекцията през тази седмица са поставени контейнери за излязло от употреба дребно електрическо и електронно оборудване.

На 26 ноември, четвъртък, експертите от РИОСВ-Пловдив, и Дирекция "Екология и управление на отпадъците" към Община Пловдив ще се срещнат с децата от ЦДГ "Люляк". Ще проведат викторина и ще разкажат на малчуганите за възможностите за разделно събиране на отпадъци.

Под формата на игри експертите ще покажат на децата в какви контейнери могат да се събират хартиени, пластмасови, стъклени и битови отпадъци и как могат да се оползотворяват опаковките.

Експерти от екоинспекцията ще се включат и в обучителни турове "Как ежедневно да намаляваме отпадъците си". Инициативата ще се проведе в петък, 27 ноември, от 10 и 18 ч. пред Туристическия информационен център до Централна поща. В туровете ще участват доброволци, които са специално обучени. Организатори са фондация "ЕкоЦентрик" и общинската администрация.

Седмото издание на Европейската седмица за намаляване на отпадъците се провежда под мотото "Дематериализация–да правим повече с по-малко!".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама