Мнението на добричлии ще има значение при избора на проект за бъдещата визия на центъра

19:21, 23 ное 15 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Утре е последният ден, в който гражданите могат да изберат един от трите предложени проекта за бъдещата визия на центъра на Добрич – площад „Свобода“. Заместник-кметът по устройство на територията арх. Боян Коларов и главният архитект Боряна Станчева призоваха гражданите да са по-активни. Те увериха, че мнението на добричлии ще има своята тежест при класиране на проектите. По думите им, целта на конкурса е общинската администрация, заедно с гражданите на Добрич, да измислят заедно как ще изглежда центърът на града.

"Ние в общината все още нямаме ясна идея какво бихме искали да се случи на центъра. В същото време смятаме, че нашият център стои малко аморфен, неорганизиран, неинтересен, незавладяващ. Много ни се иска някога той да стане интересен, привлекателен център, каквито са центровете на европейските градове, които привличат туристи, да бъде и полезен, разбира се“, сподели арх. Коларов. Идеята на конкурса е да се подскаже на общинската администрация какво би могло да се направи на този площад някога. Това не е инвестиционен проект. Никой все още няма инвестиционни намерения за мястото, увери той. Дори и да възникнат някакви идеи на базата на тези проекти, то тези идеи тепърва ще бъдат разработвани. Дори е възможно на конкурса да не бъде класиран нито един проект на първо място.

Арх. Станчева обясни, че първоначално осем колектива са заявили желание за участие, но в крайна сметка са получени само 4 проекта. Разгледани са от техническата комисия, която е отстранила един от проектите поради установени недостатъци. До 17 часа утре гражданите могат да  се включат в анкета и да посочат кой проект одобряват. Те са изложени на табла пред хотел „България“. Анкетни карти могат да се изтеглят от сайта на общината или да се получат в сградата на кметството.

„Занапред мнението на гражданите на Добрич ще има решаващо значение“, увери арх. Коларов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама