Ало измамници ограбиха жени от Плевен и Върбица

06:41, 24 ное 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две жени, от Плевен и Върбица, бяха изиграни от „ало“ измамници в последните дни. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията.

В следобедните часове на 20 ноември, в Първо районно е получен сигнал от 84-годишна плевенчанка. Жената заявила, че същия ден около 14:30 часа на домашния си телефон е потърсена от непознат, представил се за "доц. Балтов". Обяснил е, че синът й има 36% изгаряне вследствие на избухнал електромер и при опита му да избяга от местопроизшествието е паднал и си е счупил крака на три места. Настанен е в болница "Пирогов" като за спешната операция е необходима сумата от 9 000 лева. Около 14:45 часа плевенчанката е предала на непознат на входната врата на жилището си 1 400 лева.

Около 20:00 часа на 21 ноември, отново в Първо районно управление, е получен сигнал от 84-годишна жителка на село Върбица, която предала на непознат 6 хиляди лева. Възрастната жена е била въведена в заблуждение след обаждане на домашен телефон. Мъж се е представил за доктор от Окръжна болница – Плевен, като обяснил, че съседка е настанена в болницата със счупен крак и трябва да бъде направена спешна операция за 7 000 лв. 84-годишната е предала парите на непознат, дошъл пред входната врата на жилището и.

За двата случая е уведомена Районна прокуратура – Плевен. Образувани са досъдебни производства, работата по разкриване на измамниците продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама