Започна делото за смъртта на 18-годишната Ванина

07:01, 24 ное 15 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжен съд – Плевен даде ход на делото срещу Симона Динкова (18 г), която бе обвинена, че по непредпазливост е причинила смъртта на нейната съученичка Ванина Трифонова, загинала при пътен инцидент в „Кайлъка“ през януари т. г.

Събраните до момента доказателства сочат, че Симона е управлявала лекия автомобил с висока и несъобразена с пътните условия скорост, като е шофирала в населено място с 69 км/ч, вместо с позволените 50 км/ч. На съдебното заседание тази седмица бяха разпитани свидетели, назначени очни ставки, бе изслушано заключението на вещото лице от съдебно-медицинската експертиза. Делото бе отложено за 11 декември, когато отново ще бъдат изслушани свидетели и заключение на вещото лице по автотехническата експертиза.

Припомняме, че на 16 януари 2015 г., 18-годишната ученичка Ванина Трифонова загина при нещастен инцидент в парк „Кайлъка“, при движение по посока на язовира. Управляваният от нейната връстница Симона Динкова „Форд Фиеста“ е напуснал пътното платно при ляв завой, като колата се е ударила в няколко дървета. Вследствие на това двете момичета са откарани в Центъра за спешна медицинска помощ, където по-късно возещата се на предната седалка Ванина е починала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама