Регистрираха над 1 300 касови бележки в лотарията на данъчните в Търговище

07:04, 24 ное 15 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 300 потребители от област Търговище са регистрирали  повече от 1 300 касови бележки на обща стойност надхвърляща  15 000 лева. Това отчетоха от офиса на НАП   няколко дни след старта на  лотарията с касови бележки, от която потребителите ще могат да печелят материални награди всяка седмица. Инициативата ще продължи до Коледните празници на следващата година година, припомниха от приходната агенция, като за това време данъчните очакват с 19 милиона лева повече постъпления.

"Целта на Лотарията е повишаване на данъчната култура на хората и упражняване на граждански контрол над сивия сектор. Статистиката показва, че едва 30% от потребителите в България  изискват  при всяка покупка да им бъде издаван касов  бон", обявиха от пресцентъра на местния офис на НАП.

От там припомниха, че в лотарията с касови бележки може да участва всеки, навършил 14 години. Валидна е всяка касова бележка за покупка на стока или услуга, направена след 16 ноември, като платената сума няма значение, както и броят на закупените артикули. Също така фискалният бон трябва да се пази, за да се представи при евентуална печалба.  НАП ще провери и търговеца, който е издал касовата бележка, като няма да се прави ревизия на обекта, единствено ще се провери дали във фискалната памет на устройството е отчетена продажбата.

Механизмът на лотарията предвижда еднократно създаване на профил в сайта kasovbon.bg.  Регистрацията на участника включва име, фамилия, ЕГН, град, валидна електронна поща, телефон за контакт и съгласие, че участникът е запознат с правилата на играта. След това всяка бележка се регистрира, като се попълват дата, час и стойност на покупката. Колкото повече фискални бона има в профила на участника, толкова по-голям е шансът за награда.

Всяка една касова бележка може да участва самостоятелно в жребия за седмична награда. "Ще бъдат раздадени общо 65 награди през тези 12 месеца до края на кампанията,  както следва седмични награди – 52 смартфона, месечни награди – 12 смарт  телевизора, годишна награда – 1 лек автомобил с всички екстри, който ще бъде изтеглен на 11 декември следващата година", уточниха от приходната агенция.

Задължително условие за получаване на наградата е участникът да пази хартиено или сканирано копие от фискалния бон. Тогава НАП ще провери дали тази бележка е истинска и също от кого е издадена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама