Данъчните в Хасково събраха 4, 5 млв.лв от фирми

07:28, 24 ное 15 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
4,5 млн.лв. събраха публичните изпълнители на НАП в Хасково след лични срещи с управители на фирми, имащи големи задължения към бюджета. Постъпленията са осигурени само за последните четири месеца – от юли до октомври включително и идват в хазната от общо 139 дружества в Хасковска област, които Агенцията наблюдава в специален мониторинг заради това, че имат задължения над 50 000 лева.

Мониторингът на дружества с големи данъчни и осигурителни задължения е подход, който включва персонални срещи между управителите им и ръководството на НАП, на които се прави анализ на възможностите на дружествата да покриват както текущите, така и просрочените си задължения, и се поемат изрични ангажименти за предоставяне на обезпечения и/или цялостни или частични плащания.

Средномесечно, от юли досега, ефектът от кампанията на Агенцията в региона представлява приход от 1,14 млн.лв. за бюджета. За сравнение – в началото на годината, когато тази мярка бе все още нова, чрез мониторинг се събираха 900 000 лв. средно на месец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама