Старозагорски ученици ще коментират „Спасителят“

07:32, 24 ное 15 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Пиесата „Спасителят” от Валентин Балабанов ще гледат безплатно днес старозагорски ученици. Спектакълът започва в 18.00 часа, в залата на Държавен куклен театър – Стара Загора.

Инициативата е на Общинския Превантивно-информационен център по зависимости и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните  и непълнолетните (МКБППМН). Постановката на софийската театрална формация „Улична банда” представя омагьосаният кръг на зависимост, насилие, проституция, дрога, в който безскрупулен наркопласьор въвлича една тийнейджърка, доведена до деградация и пълна апатия към живота.

Представлението е част от кампанията на Центъра по зависимости „Да растем здрави, силни, талантливи!“, която стартира в началото на ноември в старозагорските училища и се провежда по програма „Алтернатива на свободното време” през учебната 2015-2016 година. Спектакълът е създаден съвместно с Националния център по наркомании в рамките на образователна програма „Антидрога” и е подкрепен от Министерството на образованието и науката. Досега представлението е играно над 80 пъти пред младежка публика в страната. Участват актьорите Ивайло Захариев, Вера Среброва, Сребрина Христофорова и Валентин Балабанов.

След края на спектакъла Ивайло Захариев ще разговаря с младите зрители не само за актуалната тема на пиесата, за отношението им към наркотиците, за това какво мислят за тях, а и за други горещи теми от тяхното ежедневие.

             

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама