Правилник за дейността си приема новият Общинският съвет на Добрич

08:11, 24 ное 15 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На първото си редовно заседание днес от 9 часа новият Общински съвет на Добрич ще приеме Правилник за организацията и дейността си, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Проектът бе разработен от комисия, ръководена от председателя на Общинския съвет Иво Пенчев. Предвижда се към местния парламент да се изградят 13 постоянни комиссии, като всеки общински съветник е член на поне две комисии и може да бъде избран в най-много три и само в едно ръководство. Всяка комисия се състои от 5, 7 или 9 членове, има председател и зам.-председател, избрани от Общинския съвет.

Размерът на възнаграждението на председателя на Общински съвет не може да надвишава 90 на сто от възнаграждението на кмета на Общината, заместник-председателят не получава възнаграждение, като такъв. Общинският съветник получава общо месечно възнаграждение в размер на 40 на сто от брутната работна заплата на председателя, от които – 30 % за участието си в заседанията на Общински съвет и 10 % за участието си в комисиите.

По настояване на граждани по време на общественото обсъждане се предвижда да се увеличат възможностите за участието им в работата на комисиите и изказванията им по време на сесия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама