Учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” казаха "Не" на насилието

08:16, 24 ное 15 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И тази година в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, Горна Оряховица, учениците се включиха с различни инициативи в традиционната Седмица срещу насилието и тормоза в училище, която се осъществява под патронажа на Център „Мария“ с подкрепата на Младежкия парламент, съобщи кметската администрация в железничарския град.

Заедно с милиони ученици и учители по света казаха „Не на тормоза в училище“ и заявиха, че за да расте всяко дете в спокойна и здравословна среда, на насилието трябва да отговорят с добрина и приятелство.

В продължение на няколко дни на децата бяха представени презентации по темата, лекции и разговори с представители от Център „Мария“, организиран беше училищен конкурс за детско творчество. Всеки клас измисли своите десет правила против насилието, изработи лилави панделки, показващи съпричастност към идеята за ненасилие, запознаха се със стихотворението на Лора Граймс, което тя оставя като предсмъртно послание към младите хора.

Литературните творби и рисунките децата подредиха в специален кът с посланието „Нека доброто стопли всички“. 23-ти ноември беше денят, в който учениците от училището избраха, за да се обединят и заедно да кажат „Не на насилието в училище!“.

Децата представиха своите творби, пяха песни и рецитираха стихове за приятелството. Директорът на училището Пенка Даскова използва възможността да награди участниците в международното математическо състезание „Математика без граници“, от което децата от втори до четвърти клас завоюваха три бронзови и пет сребърни медала.

Поздравена беше Вая Йорданова, която зае първо място в конкурс, посветен на християнския празник „Въведение Богородично“, организиран от Пловдивската митрополия, както и малкият Ерик от първи клас, участвал в Детската Евровизия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама