Ема Хопкинс: Нашият парламент ще реши дали Великобритания ще се включи във въздушните удари (обновена)

08:21, 24 ное 15 / Политика 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Нашият парламент ще трябва да гласува дали Обединеното кралство ще се включи във въздушните удари в Сирия". Това каза в сутрешния блок на bTV Нейно превъзходителство Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в България.

"Много се надявам Европа да не се разпадне, но ние сме изправени пред безпрецедентна заплаха. На това предизвикателство трябва да отговорим като по-добре охраняваме външните си граници. Трябва по-добре да обменяме разузнавателна информация, както и такава за пътниците, които се движат вътре в Европа.

Вчера премиерът Камерън беше във Франция и проведе разговори с президента Оланд и обеща помощ и солидарност с Франция. Изрази своето желание да се включи в коалиция срещу ИДИЛ в Сирия. Това обаче е въпрос, който трябва да реши нашият парламент. Той още няколко седмици ще решава дали Обединеното кралство ще се включи във въздушните удари“, обясни посланикът на Великобритания у нас.

Според Ема Хопкинс стратегията за борба с терористичната заплаха трябва да бъде широкоспектърна. Тя обясни, че първият дълг на една страна е да закриля гражданите си. На въпрос на водещия относно засилените мерки за сигурност в Брюксел, които в момента ограничават свободното движение на гражданите, Ема Хопкинс поясни, че белгийското правителство е предприело необходимите мерки за сигурност. Тя добави, че държавите от Шенген трябва да помислят как да управляват вътрешната заплаха

„Великобритания, също като България не е в Шенген. Ние продължаваме да контролираме границите си и считаме, че това е нещо ценно, да проверяваме влизащите. Мисля, че навлизаме в нов шенгенски етап, нъпреки че ние не участваме. Държавите от Шенген трябва да помислят как да управляват тази вътрешна заплаха. Очевидно е, че в момента трябва да се направи повече за външните граници на Европа“, каза посланикът.

По думите й изграждането на стени по границите не е решение на миграционната криза.

„Държавите, които са на пътя на миграцията имат много повече неща, с които ежедневно се справят, но това не означава, че стените са решение или квотната система. Позицията Обединеното кралство е, че ние трябва да направим повече неща към източника на конфликта – в Либия, Сирия и държавите, в които има нестабилност. Трябва да спрем факторите, които изтласкват тези мигранти.

На Съвета за сигурност в Ню Йорк миналата седмица се договори единодушно резолюция да нападнем ИДИЛ в Сирия и Ирак. Това е нещо много положително, още повече след нападението в Париж – това, че успяхме да се разберем за борбата“, заяви Ема Хопкинс.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама