Със среща в Лозница започна информационната обиколка на ОИЦ в Лудогорието

09:15, 24 ное 15 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със среща в Лозница започна информационната обиколка на Областния информационен център (ОИЦ) в Лудогорието, съобщиха от Центъра. Събитието се състоя в Общинския детски комплекс (ОДК), реновиран с европейски средства.

Участваха ръководители и експерти от местната власт, дирекция „Социално подпомагане”, представители на бизнеса, неправителствения сектор и безработни лица.

Експертите на ОИЦ-Разград запознаха присъстващите с възможностите за кандидатстване с проекти по актуалната процедура „Младежка заетост”, както и с предстоящите за обявяване процедури до края на годината по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР) 2014-2020 г.: „Активно включване”, „Обучения и заетост на младите хора”, „Развитие на социалното предприемачество”, „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи” и „Обучения и заетост”.

Представени бяха и двете предстоящи за отваряне скоро процедури за малки и средни фирми ‒ „Подкрепа за иновации в предприятията” и „Енергийна ефективност в МСП” на оперативната програма за бизнеса „Иновации и конкурентоспособност” (ОПИК) 2014-2020 г.

Разяснени бяха условията по актуалните за подаване на проекти процедури „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/или търсещи или получили международна закрила” и „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение” на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” (ОПНОИР) 2014-2020 г.

Стана ясно, че общинската администрация вече подготвя проектни предложения за кандидатстване и по двете процедури за училища и детски градини

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама