600 интелигентни лампи вече осветяват варненските улици (снимки)

10:05, 24 ное 15 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 600 светодиодни осветителни тела вече са поставени по улиците на Варна, съобщиха от общинската администрация. Това става в изпълнение на проекта "Интелигентно улично осветление", финансиран по фонд "Козлодуй".

В края на миналата седмица приключи инсталирането на лампите по бул. "Осми Приморски полк", в отсечката от бул. "Цар Освободител" до бул. "Васил Левски". От сряда започва вторият етап от подмяната на осветлението - по бул. "Княз Борис I", от кръговото кръстовище на сп. "Почивка" в посока курортните комплекси. Първият етап - от Икономическия университет до "Пикадили парк", както и подмяната на част от осветлението в района на летището, е вече факт.

Проектът "Интелигентно улично осветление" предвижда във Варна да бъдат монтирани общо 2736 осветителни тела последно поколение, предназначени за транспортни артерии с високи изисквания към светлинната среда. Новите лампи ще бъдат управлявани дистанционно чрез софтуер за улично осветление, който позволява пълен контрол и мониторинг в реално време, включително и подробен анализ на системните дейности, проследяване и отчитане на разхода на електрическа енергия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама