Русия призна, че сваленият от Турция самолет е неин

11:28, 24 ное 15 / Свят 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сваленият от Турция самолет Су-24 е на руските военновъздушни сили, съобщи руското военно министерство, цитирано от агенция ТАСС. Вероятно това е станало с обстрел от земята.

Според руското военно министерство самолетът е летял на 6000 м. Съдбата на пилотите се уточнява, но по предварителни данни те са успели да катапултират.

„Изясняват се и обстоятелствата по падането на руския самолет. Министерството на отбраната на Руската федерация посочва, че самолетът е летял само в сирийското въздушно пространство и това може да бъде доказано чрез обективни контролни средства“, се казва в изявлението на министерството.

По-рано днес медиите съобщиха, че изтребителят вероятно е нарушил турското въздушно пространство и е бил свален от военновъздушните сили на страната. Източник в министерството на отбраната на Турция казал на агенция Reuters, че изглежда турските пилоти няколко пъти са се опитвали да се свържат с пилотите на сваления самолет, но не получили отговор. След това турските F-16 открили огън.

В момента турският премиер Ахмет Давутоглу провежда спешно съвещание с ръководството на генералния щаб. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама