Съдът решава дали да изпрати Сидеров и Чуколов в ареста

12:19, 24 ное 15 / Политика 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичният апелативен съд даде ход на делото, с което разглежда протеста на Софийска градска прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Това искане на прокуратурата не бе уважено, а спрямо двамата депутати бе взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на по 6 000 лева.

Сидеров и Чуколов се явиха лично заедно с адвокатите си Константин Симеонов, Петър Петров и Явор Нотев. Прокурорът представи документи като доказателство, че лидерът на „Атака“ може да извърши друго престъпление и заради това трябва да бъде оставен в ареста.

Адвокатите на обвиняемите поискаха от съда да не приемат представените от СГП документи с обяснението, че те нямат отношение към разглеждания казус. Защитниците определиха документите като нещо тенденциозно и заявиха, че те се отнасят за отдавна минал период.

Депутатите останаха без имунитет и бяха привлечени като обвиняеми заради случая с клекшопа, когато Сидеров се опита да направи импровизирана проверка на магазина, тъй като имал информация, че в него се продават наркотици и цигари без бандерол. Дни по-късно, в нощта на местните избори, лидерът на „Атака“ нахлу в сградата на НАТФИЗ, след което предизвика масови безредици по улиците на София.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама