Напрежение във властта: Патриотите обвиниха ГЕРБ в лобизъм

12:21, 24 ное 15 / Политика 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тежко обвинение в лобизъм отправиха от парламентарната група на “Патриотичния фронт” към колегите си във властта от ГЕРБ. Причина стана текст за касетъчните боеприпаси.

От партията на Бойко Борисов предложиха да се приеме възможността за внос на стари, ненужни боеприпаси, които да се утилизират на наша територия. В последните години обаче имаше множество инциденти при утилизация, в които животът си загубиха поне 25 души. Това накара депутатите Димитър Байрактаров и Милен Михов (“Патриотичния фронт”) да се опитат да прокарат поправка, с която да забранят вноса на опасните боеприпаси.

Емил Димитров - Ревизоро (“Патриотичния фронт”) и съпредседателя на групата Валери Симеонов директно обвиниха ГЕРБ в лобизъм за българска фирма, която да печели от това въпреки големите рискове за работниците и населените места около площадките, на които утилизацията и унищожаването се извършват.

Симеонов дори посочи, че през миналата година ГЕРБ се прокарали две лобистки поправки за конкретни фирми. И че през изминалия месец лобистките текстове са вече четири - за ракията, цигарите, такситата и сега за боеприпасите.

“Текстът е явно лобистки, съжалявам, че трябва да ви го кажа директно”, каза Симеонов. От ГЕРБ се оправдаха, че е имало търг за изпълнител на утилизацията и той бил спечелен от частни фирми.

В крайна сметка текстът бе приет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама