Дончо Барбалов обещава да не вдигат местните данъци и такса смет на софиянци

13:06, 24 ное 15 25 599 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма да има увеличение на местните данъци и такса смет за софиянци за следващата година. Това каза зам.-кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов, по време на представяне на приоритетите в проекта за бюджет за 2016 година, цитиран от аенция „Фокус“. 

Бюджетът на София за следващата година  ще бъде 1.18 млрд. лева.

"Както е по закона, на 30 ноември ще проведем публично обсъждане от 10.30 часа в зала 5. Това, което е важно - за поредна година не предлагаме увеличение на данъците за софиянци. За 2016 година няма да има промяна на данъците за софиянци", каза Барбалов.

Предвиждат се повече пари за кърпене на улици в кварталите, за чистота и за озеленяване. Заради забавянето в новия програмен период на европейските програми, обаче, наполовина се свива инвестиционната програма - от почти 700 млн. лева за тази година до 366 млн. лева догодина. 

Затова и реално спада общият бюджет, който за тази година по проект беше 1.49 млрд. лева.

За следващата година общината очаква собствени приходи от 582.8 млн. лева, в които са включени и приходите от приватизация.  Делегираните дейности от държавата ще донесат 333.5 млн. лева, което е с 19.8 млн. лева повече, в сравнение с тази година. От тях в средствата за образование има ръст от 14.4 млн. лева, в които е включено увеличението на заплатите на учителите.

Предвидените европейски средства за догодина са 195 млн. лева, от които 180 млн. ще отидат за третия лъч на метрото. Останалите 15 млн. лева ще бъдат дадени за подобряване на енергийната ефективност на общинските училища и детски градини. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама