Четирима софиянци са обвинени за серия кражби от магазини в Пловдив и Първомай

13:08, 24 ное 15 25 722 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу четирима мъже от София - Йордан Георгиев (на 25 г.), Благой Николаев (на 43 г.), Антон Илиев, (на 31 г.) и Георги Драганов (на 39 г.), за кражби - престъпление по чл. 195 от Наказателния кодекс, като Георгиев и Николаев са извършили деянията при условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 196 от Наказателния кодекс.

В периода от 7 ноември до 15 ноември 2013 г. на територията на Пловдивска област обвиняемите са отнели чужди движими вещи от три търговски обекта в Пловдив и Първомай. Кражбите са извършени чрез разбиване на входните врати на магазините с щанга тип "кози крак" и с лек автомобил БМВ, в условията на продължавано престъпление и в съучастие.

На 7 ноември 2013 г. на ул. "Симеон Велики" в Първомай повредили входната врата и откраднали 347 кутии с цигари от различни марки и мобилен телефон.

На 10 ноември 2013 г. от павилион на бул. "Васил Априлов" в Пловдив задигнали 369 кутии цигари с различни марки, хранителни и други стоки. На 15 ноември 2013 г. от павилион на бул. "Пещерско шосе" в Пловдив отмъкнали 736 кутии цигари, хранителни и други стоки. Всички отнети вещи - цигари и други стоки, са на обща стойност 6620 лева.

Четиримата живеели в София. На 7 ноември 2013 г. били в Димитровград, докъдето пътували с лек автомобил БМВ. На връщане за София минавали през Първомай, видели на ул. "Симеон Велики" хранителен магазин и решили да го разбият и да вземат цигарите. След като отнели цигарите, затиснали вратата на магазина с картонен стелаж и изчезнали с колата.

На 10 ноември 2013 г. пристигнали в Пловдив и към 3 часа през нощта отишли до павилион на бул. "Васил Априлов", където се продавали цигари и други стоки. Четиримата обвиняеми били облечени с якета, носели шапки и ръкавици. Един от тях извадил щанга "кози крак", разбил входната врата и влязъл вътре заедно с останалите трима. Отнели кутии с цигари, които поставили в касетки, след което напуснали местопроизшествието с лек автомобил.

По същия начин към 4 часа през нощта на 15 ноември 2013 г. отнели цигари и други стоки от павилион на бул. "Пещерско шосе" в Пловдив. Четиримата били облечени с якета, като един от тях около главата си бил навил сива дреха, за да не се вижда на охранителните камери, а другите двама били с качулки. Носели ръкавици. Автомобилът, с който се движели, бил без регистрационни табели и с надпис "Продава се" .

По делото е установено, че отнетите цигари били продавани на мъж от София, а парите четиримата поделяли помежду си. Фактическата обстановка се доказва от свидетелски показания, следствен експеримент, протоколи за разпознаване, стоково-оценъчна експертиза, веществени доказателства и др. Деянията са извършени с пряк умисъл. Трима от тях са били осъждани.

Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама