България и Китай засилват сътрудничеството си в селското стопанство и информационните технологии

13:40, 24 ное 15 / Политика 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Икономическите реалности ще задълбочат диалога между Европа и Китай. Инициативата 16+1 пък предоставя важна платформа за координиране на съвместни действия за ускоряване на икономическото развитие и повишаване жизненото равнище на нашите народи. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на Четвъртата среща на правителствените ръководители на държавите от Централна и Източна Европа и Китай, която се провежда в Суджоу.

Той оцени положително постигнатото през изминалите четири години по линия на инициативата и изтъкна активната роля на България в нея. Борисов подчерта, че ще се засили сътрудничеството между двете страни в областта на търговията, селското стопанство, транспорта, машиностроенето и информационните технологии.

Премиерът добави, че с Китай ще бъде обсъдено създаването на работна група, която да потърси взаимоизгодни бизнес модели за успешното изпълнение на инфраструктурни проекти.

„Подобряването на свързаността между Европа и Азия насърчава взаимното разбирателство и доверие, а географското положение на България на границата между Европа и Азия ѝ позволява да играе важна роля в изграждането на нови евразийски транспортни коридори”, каза още Борисов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама